Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

7 podmínek pro zdraví, štíhlou postavu a spokojený život (1/18)

jo-jo jak a proč vzniká – co udělat aby už nikdy nepřišla chuť na sladkosti, slanosti, škroboviny či tučné jídlo – štíhlý a zdravý na zdravé stravě bez nervozity a pocitu, že o něco přicházíme – jak „sundat“ kila a už je nikdy nenabrat – proč tělo volá po nezdravých potravinách zácpa – hemoroidy – lupenka – kožní problémy – sklíčenost – bolesti hlavy - deprese – obezita – bolesti kloubů – migréna – špatné nálady – chronické záněty – chřipka – ekzémy – opakované záněty – svalová zranění – nespavost – opakované výtoky – vředy – angína – záněty horních cest dýchacích – akné – bolesti zad – chronická únava – neplodnost a všechny ostatní zdravotní problémy a nemoci

ÚVOD

 Vážení čtenáři, mám pro vás několik dobrých a několik špatných zpráv.

 1. zpráva – dobrá zpráva – máme informace

Již několik desetiletí je známa většina podmínek nutných k tomu abychom mohli jednou pro vždy ukončit Věk nemocí. Tedy to po čem lidstvo toužilo tak dlouhou dobu se dnes stává skutečností. Již za pár let se nemoci mohou vyskytovat pouze v učebnicích dějepisu. Doktorům zůstane na práci pouze ošetřování úrazů a zranění. 

Již několik desítek tisíc lidí po světě větší část těchto podmínek zná a řídí se jimi ve své každodenní praxi. Tito lidé nejen, že nikdy neonemocní, ale odstranili ze svých životů i například zdravotní obtíže typu ucpaný nos, bolesti zad, migrény, kožní problémy, hemoroidy či jakékoliv jiné dnes masově rozšířené potíže.

 Veškeré naše zdravotní problémy jsou dány tím, že člověk dnes žije z 90% jinak než žije veškerá ostatní fauna a za posledních 10.000 let žije z 90% jinak než žil on sám víc jak 2,3 miliónu let své vlastní evoluce. A právě tato jeho nepřirozenost a nekontinuálnost jeho životního stylu je příčinou proč jako jediný živočišný druh tak trpí.

Asi nejvýstižněji za vše hovoří fakt, že tento princip objevil, jako první komplexně popsal člověk který se sám dožil 116 let. Dva roky před smrtí sepsal svoji poslední knížku, do poslední chvíle fyzicky i psychicky čiperný, jezdil na kole a psal knihy. Jmenoval se dr. Norman Walker.

 2. zpráva – dobrá i špatná zpráva zároveň – vše je zdarma

Vše potřebné k udržení si pevného zdraví do vysokého věku tak případnému vyléčení dosavadních zdravotních neduhů již máte k dispozici, máte to v sobě a ve svém nejbližším okolí, nic dalšího nepotřebujete. A vše zdarma ! To váš imunitní systém je ten zázračný lékař který umí vás udržet při plném zdraví po celý život ! Váš imunitní systém kupříkladu umí takové zázraky jako likvidovat rakovinné buňky, vyčistit tepny a cévy, vrátit veškerou disharmonii jménem nemoc do původního stavu, to je plného zdraví. Jediné co je nutné udělat, je to aby jste mu svým životním stylem nestěžovali až neznemožňovali jeho činnost. Lidově řečeno, chce to neházet mu klacky pod nohy či nesvazovat mu ruce, protože se svázanými rukami ani nejlepší chirurg neumí operovat... A o tom, jaké podmínky je nutno dodržovat je tato kniha.

 Asi vás ihned napadlo jak je možné, že není tento princip dodnes všeobecně znám ? Jak to, že o něm neví oficiální medicína ? Přesto, že jde o princip položený přísně na vědeckých základech, nic „mezi nebem a zemí“ či žádná „duchařina“ nemá o něj věda zájem.

 Proto je tato zpráva zároveň i špatnou zprávou - nedají se na tomto principu vydělat žádné větší peníze. Jde v podstatě pouze o zásadní změnu životního stylu člověka. Tedy nic co by se dalo nacpat do pilulek či injekčních stříkaček, prodávat v lékárnách či jako potravinový doplněk, ani se tento princip nedá patentovat... Proto, byť je znám již několik desetiletí, se nikdy nenašel a ani nenajde subjekt, který by měl na jeho všeobecné propagaci sebemenší ekonomický zájem. Nikdy nikdo nezaplatí billboardovou reklamu či spoty v televizích.

A tak dobré na této zprávě je, že tento princip máte k dispozici zcela zdarma, špatná to, že si ho budete muset vyzkoušet sami, žádná firma či vědecký ústav to za vás neudělá.

 3. zpráva - dobrá i špatná zpráva zároveň – princip je až primitivně jednoduchý

A to je důvod proč nezajímá vědu. Věda nemá ráda jednoduchá řešení.

 Uvedu příklad : když v 19. století přišel dr. Ignác Semmelweiss za lékaři a vědci tehdejší doby s tvrzením : „Pojďme si mezi návštěvou pitevny a porodního sálu pořádně umýt a vydesinfikovat ruce a horečku omladnic (nemoc na kterou tehdy umírali desítky a stovky rodiček) můžeme vyškrtnout ze seznamu nemocí.“ Myslíte, že mu skočili kolem krku, poplácávali po zádech a se slovy „ty jsi ale chlapík, jak jsi na to přišel ?“ přikročili ke zkoumání jeho metody ? Ne, protože přišel s tak jednoduchým řešením nikdo ho nebral vážně. A nejen to, začali se mu posmívat, šikanovat takovou měrou až ho vyštvali z Vídeňské kliniky, na které pracoval.

A přitom měl k dispozici důkazy které by podle mne měli stačit i absolventu páté třídy základní školy aby pochopil, že má pravdu. Dokázal na jím vedené klinice snížit úmrtnost na horečku omladnic na desetinu až dvacetinu normálu. A nejen to – vymínil si přeložení na druhou porodní kliniku (v rámci té stejné porodnice) a dokázal svými opatřeními opět i zde snížit úmrtnost na minimum. A na jeho původní kliniku, z které právě odešel nastoupil jiný doktor. Ten okamžitě zrušil ty „směšná, urážející opatření“ jako umývání si rukou před porodem v chlorovaném vápnu a úmrtnost na této klinice okamžitě stoupla na obvyklou úroveň. Nikoho toto nevzrušovalo...

Spolurozhodujícím faktem samozřejmě bylo i to, že tehdejší slavní páni profesoři a doktoři by museli přiznat, že právě oni byli, byť neúmyslně, tou jedinou a pravou příčinou úmrtí těch nebohých rodiček. Což v rámci udržení si určité vnitřní integrity a sebeúcty jim bránilo něčemu takovému byť jen na chvíli uvěřit. Nehledě na množství možných soudních žalob pozůstalých...

Proto teprve až vymřela tato generace doktorů (a další 2-3 následující) došly myšlenky pana Semmelweisse uznání. On sám ale bohužel umřel zneuznaný a zatrpklý. Ale nejen on, díky této ignoraci jeho myšlenek zemřelo ještě pár stovek rodiček úplně zbytečně...

 Věda opravdu nemá ráda jednoduchá řešení - přijít za doktory s řešením : rozdejme mezi námořníky pár beden citronů a pomerančů a na kurděje můžeme zapomenout je největší troufalost a drzost jakou se vůči nim můžete dopustit.

Že se od dob páně Semmelweisse nic nezměnilo se můžete přesvědčit na stránkách http://www.facebook.com/pages/Septegram-p%C5%99%C3%ADroda-uzdravuje/125956910766017?sk=notes#!/note.php?note_id=256570497730742 kde je otištěn můj mail adresovaný Akademii věd ČR, Státnímu veterinárnímu ústavu, Ministerstvu zdravotnictví ČR ale též například Úřadu vlády ČR. I když jsem schválně v mailu omezil téma pouze na infekční nemoci aby to nebylo příliš velké sousto naráz ale přesto bez sebemenší odezvy...

Záleží jen na nás, zda výhod v této knize popisovaného principu využije ve svůj prospěch již dnešní generace nebo až naši pravnuci...

A tak opět jako u předchozí zprávy - dobrá zpráva je, že nejde o nic komplikovaného, špatná zpráva že si na to budete muset přijít sami.

 Jak už jsem uvedl samotný princip je triviálně jednoduchý. Vychází z pozorování přírody, jejích zákonů a souvislostí a z více jak 2,3 milionové evoluce našeho živočišného druhu, tedy druhu Homo. Jednoduchý se ale jeví jen tomu kdo dokáže odložit obrovský nános myšlenek naší civilizace za posledních několik století.

Proto vysvětlit ho třeba mimozemšťanovi by bylo otázkou deseti minut. V případě člověka to chce minimálně 4 hodiny. Chce to zapomenout na to, co ho učili rodiče, ve škole, co mu říkali doktoři, vědci, známí či co někde četl.

 Ostatně – veškeré tyto dosavadní informace toho mnoho nedokázali – každým rokem je stanoven větší počet diagnóz na jednu osobu tedy jsme čím dál nemocnější. Každým rokem skoro veškeré nemoci „mládnou“ tedy čím dál mladší lidé trpí čím dál závažnějšími nemocemi a dřív než tomu bývalo v minulosti viz http://www.novinky.cz/zena/zdravi/266131-nemoci-ktere-ohrozuji-stale-mladsi-jedince.html). Až na vzácné vyjímky nezná medicína přesnou příčinu žádné nemoci (a bez znalosti příčiny těžko úspěšně vyléčit, že). Sami doktoři se dožívají v průměru méně let než je obecný průměr...

 Chce to prostě odložit „civilizačně-vědecké“ brýle“ a nasadit si brýle „přírodně-evoluční“ a nezaujatě a bez předsudků studovat tento princip. Myslet globálně, z nadhledu, myslet ve všech myslitelných souvislostech a příčinách a následcích. Klást si otázky „jak toto funguje v přírodě, jak to funguje u divoce žijících zvířat ?“, „jaké životní podmínky měli těla desetitisíce generací mých předchůdců naší vlastní evoluce, tedy na co je zvyklý můj organismus ?“. Pak se najednou člověk bouchne do čela a řekne „no jo, vždyť je to jasné jak facka, 20, 30 či více let to leží přede mnou na chodníku a já to neviděl !“ Pak najednou člověk vidí, že i když dosud všichni tvrdili, že Země je placatá tak přece jenom je kulatá :) Geniální myšlenky jsou vždy triviální... :)

 Uvedu příklad „civilizačně-vědeckého“ a „přírodně-evolučního“ pohledu :

Když před více jak sto lety vědci poprvé na vlastní oči (respektive prostřednictvím konečně dostatečně silných mikroskopů) uviděli bakterie, napadlo je prostudovat i lidské mateřské mléko. A zděsili se. Ať děláte co děláte, v mateřském mléce se vyskytují desetitisíce až statisíce bakterií v každém mililitru! Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus aureus (zlatý stafylokok), Streptococcus, E.coli a spousty jiných (kdyby vám takto kontaminovaný nápoj podali v nějaké restauraci orgány hygieny ji nechají okamžitě zavřít).

A místo aby se podívali na tuto skutečnost „přírodně-evolučními brýlemi“ – no, tak mateřské mléko je 100%ně výrobek neomylné přírody, člověk jej pije již statisíce let, ostatní savci již milióny let a nikdy s tím žádné mládě nemělo sebemenší problém. Měli tak možnost poznat, že bakterie jako takové nejsou našimi nepřáteli ba naopak, bez nich je náš život přímo nemožný. Jde o nejlepší přátele člověka.

A pouze podléhají obecné zákonitosti „všeho moc škodí“. Tak jako bez vody během pár dnů umřete, budete-li pít vody příliš můžete na ni umřít během 24 hodin viz http://aktualne.centrum.cz/zahranici/amerika/clanek.phtml?id=335540 . Stejně tak u člověka stačí zamezit tomu aby se bakterie rozmnožili do obrovských množství...

Jenže bohužel vědci nasadili svoje „civilizačně-vědecké“ brýle a řekli si : fuj to jsou ty zlé bakterie, co nás trápí a zabíjejí. My jsme chytřejší než příroda a nadále tomuto „nalévání se bakteriálním koktejlem“ našich dětí zabráníme. I vymysleli umělou, aseptickou, dle „posledních lékařských výzkumů“ výživnými látkami nabitou kojeneckou stravu. A bohužel též začali velmi pošpiňovat a dohenestovat kojení. Na kojící matku bylo pohlíženo jako na vrcholně nezodpovědnou osobu, ohrožující zdraví svého dítěte, protože do něj lije miliony bakterií.

Naštěstí takových matek zůstalo dost na to aby se po čase dal udělat srovnávací test miminek krmených výhradně mateřským mlékem a těch na vědecké „superstravě“. A porovnání vyšlo katastrofálně pro superstravu. Děti na mateřském mléce byli zdravější, průběh nemocí je lehčí, dosahují dokonce vyššího sociálního postavení, lépe jim to „myslí“. Jako už tolikrát, praxe se diametrálně odlišovala od vědecké teorie... A tak zase jednou musela praxe přesvědčit vědce, že jejich teorie se šeredně mýlí...

 Chce to prostě vystoupit z myšlenkového Matrixu v kterém dnes žijeme, podívat se na věc z odstupu, bez předsudků. Bude to podobně těžké jako když kdysi lidé po tom, co jim rodiče, učitelé, církevní i vědecké kapacity celý život tvrdili, že Země je placatá a, že je středem Vesmíru. Zkuste si představit ten obrovský kulturní šok jaký tehdy způsobila myšlenka, že Země je kulatá a nepatrným smítkem Vesmíru. Podobně velký kulturní šok nás čeká i nyní...

 4. zpráva - špatná zpráva – nelehká aplikace do běžného života

Dnešní životní styl člověka ze samé podstaty velmi brání uplatňování tohoto principu ze 100%. Je skoro nemožné dostát všem nárokům našich těl, vzešlých ze samotné podstaty života na této Zemi a z lidské evoluce. Bohužel – dnešní život je od přirozených podmínek natolik odlišný, že je nejvyšší čas se nad tímto zamyslet. On se totiž tento stav zatím neustále jen zhoršuje... Stojíme na křižovatce – buď se vydáme nelehkou cestou změny skoro všech sfér v naší civilizaci nebo o.k. nemusíme ale je nutno potom počítat s onemocněním, bolestí a předčasným úmrtím. Špatná zpráva na tom je to, že jednotlivec v tomto moc nezmění. Ale i kdyby jste tento princip zatím uplatňovali třeba jen z 50% i tak to bude obrovský skok jak ve Vašem zdraví tak i tělesném, duševním a obrovsky si rozšíříte obzory o fungování vašeho těla i světa který vás obklopuje. A to za to stojí :)

 A ještě malé podotknutí na závěr tohoto úvodu : mluvím-li v této knize o lidech a jejích nevhodných potravinách či nezdravém životním stylu mám samozřejmě vždy na mysli, že totéž platí i pro všechny zvířata na člověku závislém. Ať už chovaná v zajetí či i ta volně žijící, mám na mysli ta co žijí v blízkosti lidských sídel, kde se krmí na skládkách či jsou krmeni lidmi. A porovnávám-li lidi a divoká zvířata, mám tím na mysli zvířata žijící mimo jakýkoliv vliv člověka.

pokračování 2/18 

(v papírové formě kniha zde)

Autor: Stanislav Kunc | pondělí 7.5.2012 19:34 | karma článku: 25,18 | přečteno: 5223x
  • Další články autora

Stanislav Kunc

30.000 mrtvých, 1.000.000 infikovaných.... na chřipku....

V době chřipkové epidemie umře u nás s pozitivní diagnózou na chřipku 10x víc lidí než s pozitivní diagnózou na Covid a žádné "manévry" se nekonají...

8.11.2020 v 19:46 | Karma: 8,95 | Přečteno: 218x | Politika

Stanislav Kunc

Infekční nemoci ve skutečnosti neexistují, na svět je přivedl člověk

Proč takové pandemie jako Covid-19, mor, malárie, SARS či ebola postihují z několika stovek tisíc živočišných druhů stále a jen Homo sapiens ?

29.9.2020 v 16:40 | Karma: 10,41 | Přečteno: 987x | Věda

Stanislav Kunc

Svobodné školství, bez vlivu politiků (demonstrace 16.5. v Brně)

V sobotu 16. května 2020 od 16 hodin proběhne v Brně po 30 letech pokus o postup na další level naší svobody. Tentokrát půjde o vyškrtnutí vedoucí úlohy politiků ve vzdělávání ze zákonů, ukončení vlády jednoho názoru v něm...

5.2.2020 v 18:54 | Karma: 3,80 | Přečteno: 99x | Diskuse| Politika

Stanislav Kunc

Věda je o přesnosti a důkazech

K pár námitkám (autoři Dana Tenzler, Jan Švadlenka, Michal Štajnrt, Jakub Bohoněk) v diskusích pod články na blogu jsem se dostal pozdě, diskuze byla adminem jiz uzavřená. A tak odpovídám tímto článkem.

14.10.2018 v 5:25 | Karma: 7,98 | Přečteno: 175x | Diskuse| Věda

Stanislav Kunc

Právo na svobodné nakládání se svým majetkem

Prubněme zda Ochránce lidských práv je hoden svého názvu. Komu to připadá jako dobrý nápad udělejte to jako já, bude - li nás víc je větší šance na vyvolání celospolečenské diskuze. ..

11.10.2018 v 5:11 | Karma: 9,08 | Přečteno: 135x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 215
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1856x
pozorovatel (bez patentu na rozum) na cestě kunc.standa@seznam.cz

Nemoc i zdraví hledej ve střevech.

Kam stoupne stát tam 100 let tráva neroste.