Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zlatý bludný balvan pro oficiální (pa)vědu č. 2 - Věstonická venuše jako sexsymbol pravěku

Homo naturam ignorans vyzkoumal : paleolitické venuše představují tehdejší sexsymbol . Příroda tvrdí : sundej klapky z očí, pořádně se kolem sebe rozhlídni a uvažuj v širších souvislostech.

Kéž by vědci,  předtím než zaboří svůj pohled do laboratorních hračiček za milióny, šli prostě někam na  čerstvý luft na louku, pořádně se kolem sebe  rozhlédli a vzali  selský rozum do hrsti. Ušetřily by se neuvěřitelné finanční prostředky. Pozitivní je, že pravda nakonec i vědě navzdory vyplave napovrch, jen to trvá zbytečně dlouho.

Po celé Evropě byly v minulosti nalezeny různé sošky z období paleolitu, souhrnně nazývané venuše. Sošky vždy představují ženu a to ženu (až na vzácné vyjímky)  výrazně obézní. Naprostou neznalostí přírodních zákonů jim byly přiřazeny významy:

  • a) sexuální symbol pravěkého muže, taková paleolitická pornografie znázorňující tehdejší vzor ženské krásy
  • b) kult plodnosti, jako kdyby tehdy byl problém s otěhotněním

Samozřejmě, cé je správně :-)

ad SEXUÁLNÍ SYMBOL PRAVĚKÉHO MUŽE

Tak to ani náhodou, v paleolitu neexistovaly vysocesacharidové plodiny jako obilí a luštěniny, o extrahovaném cukru ani vidu ani slechu. A kde není přemíra sacharidů tam není ani tloušťka.

Po světě tisíce lidí praktikují tzv. paleo stravování, podrobněji zde www.paleo.sk stačilo aby se jich páni vědátoři poptali a hned by věděli jak to je s možnou tloušťkou paleolitických žen. Něco takového je prostě naprosto vyloučeno, bez sacharidů neztloustnete ani za milion let...

ad KULT PLODNOSTI

Velmi nepravděpodobné - vyrábět tehdy velmi dlouhým a relativně složitým procesem pomůcku k vyřešení problému který neexistuje. Opět souvisí s předchozím bodem :

  • studie, která byla provedena Harvardskými vědci na zhruba 18 000 ženách ( Harvard Nurse´s Health Study ) ukazuje, že výživa má zásadní vliv na plodnost a že dodržováním určitých dietních pravidel lze snížit riziko neplodnosti v důsledku ovulačních poruch. Zmiňovaná studie poukazuje na to, že druh sacharidů, který přijímáme, má zásadní vliv na plodnost. Bylo zjištěno, že strava bohatá na sacharidy s vysokým glykemickým indexem zvyšuje pravděpodobnost ovulačních poruch a tím i potíží s otěhotněním.Sacharidy s vysokým GI se poměrně rychle rozkládají na glukózu, která přechází do krevního oběhu a zvedá se tak její hladina v krvi. To má za následek zvýšení hladiny inzulínu.Pokud je strava složená z potravin s převahou takových sacharidů, které neustále zvedají hladinu krevního cukru a inzulínu, dochází ke zvyšování váhy a inzulínové rezistenci. Při inzulinové rezistenci dochází ke zvýšené tvorbě inzulinu a zvýšení jeho hladiny v krvi. Vysoké hodnoty inzulinu nepříznivě působí na vaječníky, ve kterých se zvyšuje produkce mužských pohlavních hormonů, dochází k porušení hormonální rovnováhy a ovulace, případně i k absenci ovulace. Proto taky mají problém s otěhotněním hlavně obézní ženyV paleolitu žádné potraviny s vysokým GI neexistovaly.
  • Podle Harvardské studie byl největší pokles plodnosti zaznamenán u žen, které přijímaly ve stravě trans mastné kyseliny. Tyto kyseliny vznikají nejčastěji při průmyslovém ztužování ( hydrogenaci ) tuků. Hydrogenované tuky působí v těle zánětlivě, zvyšují hladinu „špatného“ LDL cholesterolu a zhoršují schopnost tkání reagovat na inzulin. Nejčastěji se tyto tuky používají při přípravě polotovarů, jsou obsaženy v různých druzích trvanlivého pečiva, tukových polevách a fastfoodových potravinách V paleolitu se žádné takové potraviny nekonzumovaly.
  • Vědci objevili, že mužům s malým počtem spermií v ejakulátu může pomoci kyselina listová. "Není sice jasné, zdali zrovna nízká hladina folátu je zodpovědná za malý počet spermií, ale přijímání potravy bohaté na kyselinu listovou nemůže uškodit a některým mužům může pomoci", tvrdí vedoucí studie Dr. Lynn M. Wallock z the University of California v Berkeley.
    Americký Zemědělský úřad doporučuje každému dospělému přijímat pět až devět jídel s ovocem a zeleninou denně, což je dostatečné krytí doporučené dávky 400 mikrogramů kyseliny listové denně. 
    Současně se doporučuje, aby ženy, které plánují těhotenství nebo jsou právě v jeho prvním trimestru, také přijímaly dostatečné množství kyseliny listové. [Zdroj: Fertility and Sterility, ročník 2001, číslo 75 (str. 252-259)]
    V paleolitu jedli kyseliny listové x-násobky dnešního průměru.
  • Dnes víme, že původcem nadváhy a civilizačních onemocnění jako cévní mozková mrtvice, srdeční infarkt a cukrovka, jsou sacharidy a nikoliv tuky. Prostřednictvím množství studií je mezitím dokázáno, že čím více zařazujeme do jídelníčku sacharidy a odtučněné produkty tím vyšší je hladina obávaného LDL-cholesterolu. Na vině je příliš mnoho škrobů, mezi které patří i ty, které se přidávají do light produktů místo vyňatého tuku, které vedou k tomu, že se nespotřebované, přebytečné sacharidy přeměňují na tuky a ty se ukládají do tukových zásob těla.Moderní přístup společností pro výživu se opírá o výsledky studií, které zveřejnili již v roce 2002 WHO (Světová zdravotnická organizace) a FAO (Organizace pro výživu a zemědělství) v knize Annals of Nutrition & Metabolism„Není prokázána žádná souvislost s konzumací potravinových tuků a nárůstem hmotnosti u evropského obyvatelstva!“ také „Není dokázaný žádný souvislost mezi konzumací tuků a rizikem srdečního infarktu, mozkové mrtvice nebo koronárních srdečních onemocnění!“Vědci poukazují na konzum odtučněných potravin, jako možný důvod neplodnosti žen. Odtučněné potraviny jako polotučné mléko, nízkotučný jogurt nebo ostatní Light-produkty se sníženým obsahem tuku, mají negativní vliv na plodnost žen, protože jim chybí látky rozpustné v tucích. Ženy, které konzumovaly více než dvě porce light – produktů denně, vykazují o zvýšené riziko dysfunkce vaječníků o 85%. U žen, které si dožičili minimálně jednu porci denně, jídlo bohaté na tuky, vykazují snížení rizika o 27% ve srovnání s průměrem. Naznačuje to studie, při které vědci Harvard School of Health vyhodnotili data 18.000 žen mezi 24 a 42 let. Ženy, které se zúčastnily takzvané Nurses ‚Health Study II se pokoušeli mezi rokem 1991 a 1999 otěhotnět.V paleolitu jedli spousty tuků (a to těch přirozených - živočišných), o nějakých light výrobcích ani vidu ani slechu

 

Dalo by se pokračovat dál a dál ale myslím, že tyto ukázky stačí k pochopení toho, že ženy tehdy "rodily jak o život" takže mi to na nějaký kult plodnosti moc nepřipadá, ikdyž nelze toto vysvětlení úplně zavrhnout.

CÉ JE SPRÁVNĚ

Jestli něčemu tehdy člověk nerozuměl tak to byly různé přírodní síly na něj působící. Proto si mnohé kolem sebe vysvětloval působením démonů a zlých sil. A protože novorozenec  je proti těmto silám úplně bezbranný dává mi logiku snaha "ochránit ho". Proto mi jako logické vysvětlení vzniku těchto venuší připadá záměr ošálit zlé duchy a zaměřit jejich pozornost ne na těhotnou ženu ale sošku ji podobnou. Proto chybějící detaily hlavy, nohou, rukou, proto předimenzované všechny znaky těhotenství, proto sošky nalezeny buď zakopány pod zem nebo pohozené do ohně pravěkých ohnišť jako následek šamanovi snahy nalákat démony do sošky a následně jejich likvidace plamenem či zakopáním.

Autor: Stanislav Kunc | čtvrtek 16.7.2015 7:34 | karma článku: 18,54 | přečteno: 1081x
  • Další články autora

Stanislav Kunc

30.000 mrtvých, 1.000.000 infikovaných.... na chřipku....

V době chřipkové epidemie umře u nás s pozitivní diagnózou na chřipku 10x víc lidí než s pozitivní diagnózou na Covid a žádné "manévry" se nekonají...

8.11.2020 v 19:46 | Karma: 8,95 | Přečteno: 218x | Politika

Stanislav Kunc

Infekční nemoci ve skutečnosti neexistují, na svět je přivedl člověk

Proč takové pandemie jako Covid-19, mor, malárie, SARS či ebola postihují z několika stovek tisíc živočišných druhů stále a jen Homo sapiens ?

29.9.2020 v 16:40 | Karma: 10,41 | Přečteno: 985x | Věda

Stanislav Kunc

Svobodné školství, bez vlivu politiků (demonstrace 16.5. v Brně)

V sobotu 16. května 2020 od 16 hodin proběhne v Brně po 30 letech pokus o postup na další level naší svobody. Tentokrát půjde o vyškrtnutí vedoucí úlohy politiků ve vzdělávání ze zákonů, ukončení vlády jednoho názoru v něm...

5.2.2020 v 18:54 | Karma: 3,80 | Přečteno: 99x | Diskuse| Politika

Stanislav Kunc

Věda je o přesnosti a důkazech

K pár námitkám (autoři Dana Tenzler, Jan Švadlenka, Michal Štajnrt, Jakub Bohoněk) v diskusích pod články na blogu jsem se dostal pozdě, diskuze byla adminem jiz uzavřená. A tak odpovídám tímto článkem.

14.10.2018 v 5:25 | Karma: 7,98 | Přečteno: 172x | Diskuse| Věda

Stanislav Kunc

Právo na svobodné nakládání se svým majetkem

Prubněme zda Ochránce lidských práv je hoden svého názvu. Komu to připadá jako dobrý nápad udělejte to jako já, bude - li nás víc je větší šance na vyvolání celospolečenské diskuze. ..

11.10.2018 v 5:11 | Karma: 9,08 | Přečteno: 135x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Arizonští poslanci schválili zrušení 160 let starého zákona zakazující potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 215
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1856x
pozorovatel (bez patentu na rozum) na cestě kunc.standa@seznam.cz

Nemoc i zdraví hledej ve střevech.

Kam stoupne stát tam 100 let tráva neroste.