Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zlatý bludný balvan pro oficiální (pa)vědu č. 14 - zabíjejte bakterie a spol.

Homo naturam ignorans vyzkoumal : bakterie a ostatní mikroorganismy jsou na světě od toho aby škodili člověku.  Příroda tvrdí : sundej klapky z očí, pořádně se kolem sebe rozhlídni a uvažuj v širších souvislostech.

Kéž by vědci,  předtím než zaboří svůj pohled do laboratorních hračiček za milióny, šli prostě někam na  čerstvý luft na louku, pořádně se kolem sebe  rozhlédli a vzali  selský rozum do hrsti. Ušetřily by se neuvěřitelné finanční prostředky. Pozitivní je, že pravda nakonec i vědě navzdory vyplave napovrch, jen to trvá zbytečně dlouho.

Tento článek navazuje na předchozí Zlatý bludný balvan pro oficiální (pa)vědu č. 13 - zabíjejte kůrovce je analogií situace ze světa říše rostlinné. Jak jsme si ukázali ani kůrovec není na světě od toho aby sežral všechny stromy po světě, je "zdravotníkem" lesa. pomáhá odstraňovat jeho umřelé části a regenerovat celý les.Skutečným škůdcem a nepřítelem lesa je člověk měnící přirozené procesy a souvislosti v něm a tak nepřirozenou výživou stromů je i ohrožuje. Lesy se bez člověka obešly milióny let. Dále článek úzce navazuje na články Zlatý bludný balvan pro oficiální (pa)vědu č. 9 - očkování a ATB jsou nezbytné a Nabízím 1000 Kč za důkaz o úhynu d i v o k ý c h goril na ebolu

Základní otázka zní : je či není příroda blbá či naopak dokonalá ? Případně dokonalejší než člověk. Lidská věda tvrdí, že blbá je. Já si na mnoha aspektech všiml, že je dokonalá. A jako správný vědec se už nějaký ten pátek snažím najít důkaz proti mé hypotéze (jsem ochoten i za to zaplatit, viz výše článek o gorilách), zatím se mi to nepovedlo

TROCHA HISTORIE

Nejprve pár faktů :

  • živočichové existují na této planetě miliardy let
  • bakterie a ostatní mikroorganismy (dále MO) jsou tu od počátku věků
  • MO se zcela běžně vyskytují v každém živočichovi na celém světě
  • desítky miliónu let se o zvířata nikdo nestaral, žili absolutně antidesinfekčně, antihygienicky, porušovali defakto všechny protiepidemiologické zásady, o očkování či ATB dodnes neslyšeli, souložit s kondomem se dodnes nenaučili, odstraňovat klíšťata ze sebe neumí, pohybují se ve vlhku, zimě, doma si nezatopí ani na Vánoce atd. atd.
  • a světě div se... MO je ani za tak dlouhou dobu a pro ně velmi příznivých podmínek nestihly zlikvidovat 

ŽIVOTNÍ POSLÁNÍ MIKROORGANISMŮ

Od čeho tu ty mikroorganismy vlastně jsou ? Aby nám škodili ? Ani náhodou... Za života nám pomáhají a...

MO jsou hrobařem živočichů. Když živočich zemře trvalo by hodně dlouhou dobu než by se rozpadl a stal se tak živnou půdou pro nový život. MO tento proces významně urychlují. MO jsou tedy velcí pomocníci bez nich by byl náš život zcela nemožný. Žijí s živočichem v symbióze, navzájem se velmi potřebují.

PROČ "ŽEROU" JEŠTĚ ŽIJÍCÍ ŽIVOČICHY ?

...protože člověk. Dokud člověk nezačal měnit přírodu tak to nedělali.  Jenže on ve své hlouposti a neúctě k přírodě začal před 12.000 lety s neolitickou revolucí. Přivedl na svět něco, co by samotná příroda dodnes nevyprodukovala a k snědku nenabídla, vytvořit umělé hybridy - obilí, luštěniny, později extrahovaný cukr. Tedy něco nebývalého, do té doby nikde na světě se nevyskytujícího. Všechno to jsou suroviny nabité velkým množství nepřirozených sacharidů. A ty jsou živnou půdou pro MO.

Jako pokaždé když se člověk snaží oblbnout přírodu si opět namlel čumák,

NEPŘIROZENÁ VÝŽIVA A NE MIKROORGANISMY JE PROBLÉM

Co se stalo - postupně narůstal podíl nepřirozené stravy v lidské stravě, dnes už není vyjímkou, že někteří lidé nejedí nic jiného než nepůvodní nepřirozené suroviny. Sacharidy je nejen připraví o zuby (též "práce" MO) ale i o zdraví, lehce podléhají infekčním onemocněním. Nepřirozená strava živočichu (a jeho imunitnímu systému) přináší nepřirozenou, nedostatečnou výživu . Takto nutričně podvyživený živočich neumí vyprodukovat dostatek látek udržující křehkou rovnováhu mezi ním a MO. A ti pak jdou jenom "dělat svoji práci". Organismus, byť ještě dýchajícího živočicha, vykazuje všechny známky mrtvého tak mu jde pomoct k recyklací. 

D Ů K A Z Y

Jak už jsem několikrát uvedl dokázat, že něco neexistuje (např. onemocnění) je velmi velmi těžké až skoro nemožné, to by člověk musel být v jednom okamžiku na všech místech planety jinak se vždy řekne "no jo náhoda", či (tento "argument" vyloženě "miluju" :-) ) "to je placebo efekt" a jiné hlouposti. Jiné kafe je dokázat, že něco existuje (např. onemocnění), to se mi zatím nedaří, víte-li někdo něco budu rád za info (nejprve ale prosím hodně dobře pročíst definici "divoce žijící zvěř" v článku Zlatý bludný balvan pro oficiální (pa)vědu č. 9 - očkování a ATB jsou nezbytné, člověk zvířatům samozřejmě ubližuje nejen nepřirozenou stravou ale i např. pesticidy, herbicidy (tam zahrnuto do položky "chemické znečištění))

Tamtéž najdete příběhy moje a mých zvířat. Snad jen k tehdejšímu popisu doplním co se "ochrany" před tím "něco chytnout" týče : vždy chodím velmi spoře oblečen, absolutně nechápu jak někdo v těchto dnech už nosí dlouhý rukáv a dlouhé kalhoty, uzavřené boty, já bermudy, triko a sandále zatím ze sebe nesundal, v autě mám otevřené okénko prakticky celý rok, aspoň "ventilačku" doma i v lednu. Vždy když to jde tak chodím zásadně bos (do přírody) = častá poranění nohou, nikdy žádná desinfekce, tu vůbec nepoužívám. Balík kapesníků na půl roku.

Samozřejmě jsem vyzkoušel i to, co sám za příčinu pokládám - nepřirozené sacharidy a když už tak už, právě v období vrcholících chřipek. A opravdu, při výše popsaném životním stylu okamžitě druhý den "škrábání v krku" a jiné symptomy nastupujícího onemocnění. Tak jsem prostě s experimentem přestal a vše se samo od sebe zase spravilo. Pro mne důkaz, že při přirozeném přírodním životním stylu stačí opravdu málo "toho umělého" aby došlo k havárii viz Labutí chřipka a Tasmánský čert

Podobně sem tam moji psi najdou pohozený rohlík dřív než já a stihnou ho zbaštit. Tak z toho půl dne prdí a smrdí, toť vše. Králíky člověk ohlídá absolutně, jen vzpomínám, že na úplném začátku chovu koupila dcerka nějakou tu prodávanou obilnou směs pro ně a tak jsem si řekl "než to vyhodit uděláme aspoň experiment". Králíkům jsme to dali, po tu dobu měli slepené bobky, jakmile směs došla vše se vrátilo k normálu.

Proč příroda potřebuje tolik advokátů na svoji obhajobu, kde se bere v člověku ta pýcha, že ví víc než ona ? Proč lidé raději poslouchají rady jiných lidí s tituly, kteří pohrdají přírodou a jejími zákony ? Nechápu...

----------------------------------------------------------------------------

Z časových důvodů se nezúčastním diskuze, máte-li něco opravdu konkrétního a zásadního na mne prosím kontaktovat na mail kunc.standa@seznam.cz, odpověď (i s dotazem či námitkou) budu publikovat v diskuzi.

Autor: Stanislav Kunc | úterý 25.8.2015 8:37 | karma článku: 16,95 | přečteno: 643x
  • Další články autora

Stanislav Kunc

30.000 mrtvých, 1.000.000 infikovaných.... na chřipku....

V době chřipkové epidemie umře u nás s pozitivní diagnózou na chřipku 10x víc lidí než s pozitivní diagnózou na Covid a žádné "manévry" se nekonají...

8.11.2020 v 19:46 | Karma: 8,95 | Přečteno: 218x | Politika

Stanislav Kunc

Infekční nemoci ve skutečnosti neexistují, na svět je přivedl člověk

Proč takové pandemie jako Covid-19, mor, malárie, SARS či ebola postihují z několika stovek tisíc živočišných druhů stále a jen Homo sapiens ?

29.9.2020 v 16:40 | Karma: 10,41 | Přečteno: 985x | Věda

Stanislav Kunc

Svobodné školství, bez vlivu politiků (demonstrace 16.5. v Brně)

V sobotu 16. května 2020 od 16 hodin proběhne v Brně po 30 letech pokus o postup na další level naší svobody. Tentokrát půjde o vyškrtnutí vedoucí úlohy politiků ve vzdělávání ze zákonů, ukončení vlády jednoho názoru v něm...

5.2.2020 v 18:54 | Karma: 3,80 | Přečteno: 99x | Diskuse| Politika

Stanislav Kunc

Věda je o přesnosti a důkazech

K pár námitkám (autoři Dana Tenzler, Jan Švadlenka, Michal Štajnrt, Jakub Bohoněk) v diskusích pod články na blogu jsem se dostal pozdě, diskuze byla adminem jiz uzavřená. A tak odpovídám tímto článkem.

14.10.2018 v 5:25 | Karma: 7,98 | Přečteno: 172x | Diskuse| Věda

Stanislav Kunc

Právo na svobodné nakládání se svým majetkem

Prubněme zda Ochránce lidských práv je hoden svého názvu. Komu to připadá jako dobrý nápad udělejte to jako já, bude - li nás víc je větší šance na vyvolání celospolečenské diskuze. ..

11.10.2018 v 5:11 | Karma: 9,08 | Přečteno: 135x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Langšádlová končí ve vládě. Méně podle šéfky TOP 09 myslela na prezentaci

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  14:28

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy jako ministryně pro vědu a výzkum. Jméno...

Ministerstvo vyčlenilo vakcíny pro těhotné. Válek apeluje na přeočkování dětí

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  14:24

V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. „Registrujeme 956 nových případů,“ řekla...

Trumpova bulvární odysea. Jeho věrní z něj dělali nadsamce, soupeře likvidovali

25. dubna 2024  14:10

Premium Aktuální soud s Donaldem Trumpem, ve kterém se propírají i jeho opakované zálety, je unikátní...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 215
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1856x
pozorovatel (bez patentu na rozum) na cestě kunc.standa@seznam.cz

Nemoc i zdraví hledej ve střevech.

Kam stoupne stát tam 100 let tráva neroste.