Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Asociálnost sociálního státu (1.) - zajištěný život zabíjí

V sérii článků Zlatý bludný balvan pro oficiální (pa)vědu se snažím ukázat na fatální následky nerespektování přírodních a evolučních podmínek pro zdraví jednotlivce. V této sérii bych rád poukázal na následky téhož pro lidstvo.

Dosavadní články jsem shrnul do krátkého 3 minutového videa "Výživa nemocí" zde (dole vlevo). Pokud se Vám video zalíbí tak tam prosím pro něj hlasujte, jeho vítězství v té soutěži by mohlo změnit poměry k lepšímu, dostat problematiku do masmédií atd.

Nyní ale od jednotlivce k celku...

Sociální stát je de fakto zoufalá snaha člověka o popření základního přírodního a evolučního zákona"adaptabilnější přežívá". Nerespektování přírody a jejích zákonů ale nikdy neprojde bez trestu. Co se může jevit jako spása pro jednotlivce může být zkázou pro celek a naopak.

Pokus na myších i starověký Řím potvrzují...

Jak zdegenerovat až vyhubit jakýkoliv živočišný druh ? Vystavte je životním podmínkám zcela odlišným od těch přírodních - viz například ne/zdraví a ne/schopnost reprodukce zvířat v ZOO, zvířat která by v přírodě nejspíš "nedožila večera".... Může se nám to nelíbit, můžeme dokonce i protestovat ale to je tak jediné co s tímto železným přírodním zákonem uděláme...

Šedá je teorie, zelený je strom života

 

V 60. a 70. letech minulého století provedl známý vědec John Calhoun z USA řadu zajímavých experimentů. Jeho nejzajímavější pokus byl ten, kde zkoumal, co se stane myším, kterým vybuduje dokonalý život, něco na způsob komunismu...  nazval ho Vesmír 25. Pan Calhoun jej provedl v roce 1972 za pomoci NIMH - Národního institutu pro duševní zdraví.

Vědec umístil hlodavce do příjemného prostředí, dal jim neomezené množství potravin, maximální ochranu před všemi druhy nemocí. Vybudoval jim dokonalé podmínky pro hladkou reprodukci a omezil setkání s nepřátelskými druhy. Ale experimentální hlodavci místo aby se těšili z dokonalého, všemi potřebami zajištěného života zemřeli. Proč se tak stalo?

John Calhoun se celý život snažil svými experimenty na myších předpovídat budoucnost, která čeká lidstvo. S pomocí mnoha experimentů na myších přišel vědec na nový termín - behavioral sink (chování zkázy). Podstatou jevu je, že jakmile žijí živé bytosti v podmínkách přeplněnosti svých potřeb tak chování živých bytostí se změní z konstruktivního a pozitivního na destruktivní a deviantní.

Jak se ráj stal peklem

 

Na počátku experimentu dal doktor Calhoun do nádrže osm naprosto zdravých myší, čtyři samečky a čtyři samičky. Myši si po nějaké chvíli uvědomily, v jakém nádherném místě se nacházejí a začaly se aktivně množit. Každých 55 dní se počet myších obyvatel zdvojnásobil. Tuto fázi nazval populační exploze. 
Tak se dělo prvních 315 dnů od začátku pokusu. Pak nastala fáze rovnováhy. Od 316 dne se myši začaly množit méně. Od té doby se počet myší zdvojnásobil každých 145 dní. Pak přišla třetí fáze, fáze zkázy, kdy bylo v nádrži 600 hlodavců. V myší společnosti se objevila skupina vyvrženců, kterým skupina zajistila místo ve středu nádrže. Zástupci této skupiny byli častým terčem agrese silnějších hlodavců. Tato situace mladé myší samce psychicky zlomila a oni přestali bránit březí samice. 

Myší metrosexuálové

 

Stali se z nich „the beautiful ones“ – krasavci. Tito žili absolutně odloučeni od společenství. Nepodíleli se na bojích ani neprojevovali zájem o páření. Věnovali se výlučně krmení a napájení a byli posedli krásou svého kožíšku. Od ostatní populace se odlišovali dokonalým vzhledem. Na jejich těle nebyly žádné jizvy po soubojích, byli bezchybní vyčesaní, krásní a zdraví. Avšak na rozdíl od ostatní populace byli velmi hloupí. Neuměli reagovat na vnější podněty, změny situace, nebyli schopni žádné interakce s okolím. Myší muži přestali ukazovat své charakteristické rysy. Tito samci přestali chránit své ženy a bojovat o svá území. Nechtěli vyhledávat ženy pro reprodukci a celkově se začali chovat velmi pasivně. Neplnili žádnou společenskou funkci. 
Projevovaly se četné poruchy chování – frenetická hyperaktivita, sexuální deviace vedoucí ke kanibalismu, agresivita, patologická plachost … Někteří jedinci se pohybovali po výběhu jen tehdy, když ostatní zvířata spala. Pouze v té době se chodili nakrmit a napojit.
Březí samice už se přestaly cítit pohodlně a staly se více agresivními. Tato agrese se nezačala projevovat vůči ostatním hlodavcům, kteří je chtěli poškodit, ale vůči vlastním dětem. Samice, které zabily své děti se často přestěhovaly do horní části terária, odmítly se dál reprodukovat a nechtěly přijít do kontaktu s ostatními. Tato situace vedla k poklesu porodnosti a zvyšující se míře úmrtnosti nedospělých jedinců.

Myší homosexualita

Věkový průměr myši, která žila v nádrží do předposlední fáze je 776 dní. V poslední fázi myši umíraly o 200 dní dříve. Úmrtnost mezi mladými jedinci dosáhla 100 %. Samičky sice rodily potomky, ale muži se spojovali s jednotlivci svého pohlaví a ukazovali vůči samičkám neoprávněnou agresi. I přes hojnost potravy samice zabíjely a jedly své děti. To vedlo k tomu, že po 1780 dnech od zahájení experimentu zemřela poslední myš.

John Calhoun došel k závěru - lidský život zpravidla probíhá v neustálém napětí, stresu a tlaku. Pokud by muž měl mít snadný život, ztratil by svého ducha pravého mužství a zemřel. 

Zajímavým příkladem je Japonsko

Příkladem neomezených zdrojů je Japonsko. Podle údajů o světovém obyvatelstvu, které zveřejnil Populační referenční úřad USA, zaznamenává Japonsko největší pokles v počtu obyvatel ze všech zemí světa. V roce 2012 bylo Japonců přibližně 130 milionů. Při přetrvávajících trendech a porodnosti se odhaduje, že do roku 2050 klesne populace pod číslo 95 milionů.
Porodnost v Japonsku, která dosahuje 1,1 dítěte na ženu, nikdy nebyla nižší. A snižuje se každým rokem. Japonsko má už nyní nejstarší obyvatelstvo na světě. Zdá se, že neexistuje způsob, jak se vyhnout hrozící democidě. Sociálně patologické jevy zmiňované v experimentech Calhouna jsou tu nejen zjevné, ale jsou i celospolečenským problémem. Odhadem až milion mladých mužů je natolik sociálně plachých a neschopných sociální interakce, že vycházejí ven výhradně v noci, když všichni ostatní spí. Jdou si do města obstarat jídlo. Říkají jim Hikikomori.
Stejně je přítomen problém nezájmu početné skupiny mužů o opačné pohlaví. Ve vztahu, v sexualitě, případně v partnerském soužití nevidí žádný požitek a úmyslně se mu vyhýbají. Nejen v Japonsku, ale také v mnoha jiných bohatých zemích vládne výskyt těchto jevů.
Například i the beautiful ones – krasavci a krasavice, kteří povýšili své tělo, dobré jídlo, krásu a mládí na metu svého života. Stejně jako poslední tisícovka myší – poslední generace, neumí nic aktivně udělat pro svůj život, neumí být pro sebe ani pro společnost užiteční. Nejdůležitější bylo, starat se o sebe.
 

Důvod zániku lidstva ? Touha po pohodlí.

Komfort bytí se stal našim mentálním vězením. Je příliš těžké z něj vystoupit, neboť jednotlivci i světoví politici touží po kontinuálním růstu. A ten zde bude pouze tak dlouho, dokud nás nezastaví nedostatek zdrojů nebo celkové zhroucení sociálního systému. Ten bude složen z jedinců, kteří díky blahobytu nebudou umět ani chtít nic pro záchranu lidstva udělat. Důležité pro ně bude přežití jich samých.
 

Calhoun opakovaně dokázal, že celé populace myší, které neohrožovalo nic, o nic nebojovaly a o nic se nemusely snažit, zdegenerovaly natolik, že to vedlo k jejich vyhynutí. Bez boje o přežití a bez utrpení byl život povrchní a zbytečný

Když Calhoun zjistil, kdy to se společností dopadne špatně, začal pátrat po tom, co udělat, aby to dopadlo dobře. A zjistil. Přinutil myši k práci, skončilo "létání pečených holubů do huby". Pokud se chtěla myš napít, potřebovala k tomu stlačit drobnou páčku. Pokud na páčce stála, voda tekla a myška se mohla napít. Prací jim zpestřil život natolik, že myši neunikaly ze společnosti, více si všímali jedna druhé, pěstovaly si sociální chování, každá z nich měla důležitou roli. Armagedon se nekonal.

hmm, někdo si řekne "hloupé myši, u člověka by tomu bylo jinak"...

 

Sociální stát jako důvod zániku Římské říše

Edward Gibbon (1737 – 1794) byl jeden z nejvýznamnějších britských historiků nejen 18. století. Zabýval se hlavně dějinami Římské říše a jeho hlavní dílo Úpadek a pád Římské říše patří dodnes ke klasickým pracím

Ve svém díle "Úpadek a pád římské říše" popsal hlavní příčiny úpadku tehdejšího římského impéria, všechny jsou de fakto důsledkem sociálního státu :

  1. Daňové zatížení obyvatelstva stále roste a stát přerozděluje neúměrně vysoké částky. Lidé se nebojí nepracovat, protože stát se o ně vždy nějak postará.
  2. Státní dluh roste do nikdy nesplatitelné výše.
  3. Valná většina obyvatel preferuje zábavu před prací.
  4. Tradiční role otců jako živitelů rodiny je zpochybňována, množí se rozvrácené vztahy a svobodně žijící matky bez otců.
  5. Čestná vojenská služba vlasti je odmítána, zpochybňována, vysmívána a posléze zákonem zrušena. Armádu tvoří nájemní žoldnéři.
  6. Do země přichází velké množství cizinců.

Záleží jen na nás zda budeme následovat osud myší z experimentu a Římské říše. Zda nás opět převálcují barbaři mimoděk více dodržující základní přírodní zákon "adaptabilnější přežívá". Jedno je jisté - sociální stát, socialismus či komunismus sice hezky vypadá na papíře ale v praxi jde o dlouhodobě neudržitelné koncepty. Jdou proti přírodě, jdou tedy i proti člověku....

Ještě jednou si dovolím upozornit na v záhlaví zmíněné video "Výživa nemocí". Toto video soutěží zde s jinými v grantové soutěži Nadačního fondu Neuron na podporu vědy. Spolupořadatelem je TV Prima, vítězství videa by zřejmě otevřelo brány k veřejné diskuzi v masmédiích o velmi závažných tématech, zatím zcela opomíjených...

Autor: Stanislav Kunc | neděle 20.3.2016 12:29 | karma článku: 26,03 | přečteno: 1114x
  • Další články autora

Stanislav Kunc

30.000 mrtvých, 1.000.000 infikovaných.... na chřipku....

V době chřipkové epidemie umře u nás s pozitivní diagnózou na chřipku 10x víc lidí než s pozitivní diagnózou na Covid a žádné "manévry" se nekonají...

8.11.2020 v 19:46 | Karma: 8,95 | Přečteno: 218x | Politika

Stanislav Kunc

Infekční nemoci ve skutečnosti neexistují, na svět je přivedl člověk

Proč takové pandemie jako Covid-19, mor, malárie, SARS či ebola postihují z několika stovek tisíc živočišných druhů stále a jen Homo sapiens ?

29.9.2020 v 16:40 | Karma: 10,41 | Přečteno: 985x | Věda

Stanislav Kunc

Svobodné školství, bez vlivu politiků (demonstrace 16.5. v Brně)

V sobotu 16. května 2020 od 16 hodin proběhne v Brně po 30 letech pokus o postup na další level naší svobody. Tentokrát půjde o vyškrtnutí vedoucí úlohy politiků ve vzdělávání ze zákonů, ukončení vlády jednoho názoru v něm...

5.2.2020 v 18:54 | Karma: 3,80 | Přečteno: 99x | Diskuse| Politika

Stanislav Kunc

Věda je o přesnosti a důkazech

K pár námitkám (autoři Dana Tenzler, Jan Švadlenka, Michal Štajnrt, Jakub Bohoněk) v diskusích pod články na blogu jsem se dostal pozdě, diskuze byla adminem jiz uzavřená. A tak odpovídám tímto článkem.

14.10.2018 v 5:25 | Karma: 7,98 | Přečteno: 172x | Diskuse| Věda

Stanislav Kunc

Právo na svobodné nakládání se svým majetkem

Prubněme zda Ochránce lidských práv je hoden svého názvu. Komu to připadá jako dobrý nápad udělejte to jako já, bude - li nás víc je větší šance na vyvolání celospolečenské diskuze. ..

11.10.2018 v 5:11 | Karma: 9,08 | Přečteno: 135x | Diskuse| Politika

Stanislav Kunc

GMO, Syndrom bílého nosu a milióny mrtvých netopýrů

Od roku 2006 vymírají obrovská množství netopýrů a to výhradně v USA. Následně nemá kdo hubit hmyz a za stovky milionů dolarů je nutno tuto absencí nahradit dalšími chemikáliemi v zemědělství. ..

1.10.2018 v 9:05 | Karma: 6,01 | Přečteno: 162x | Diskuse| Věda

Stanislav Kunc

Státní věda a státní zdravotnictví ničí lidem zdraví

Pokud volnotržní vědec vyrobí omyl nekoná se žádná tragédie - kdo tak z běžných lidí čte odborné vědecké časopisy, při odluce vědy od státu nepřejímá státní legislativa jeho omyl do zákonů... jenže volný trh tu nemáme. .

26.9.2018 v 8:19 | Karma: 7,01 | Přečteno: 140x | Diskuse| Společnost

Stanislav Kunc

Námět na silné pravicové volební téma

Co si budem povídat, sociální stát rok od roku bytní, o nějakém jeho oklešťování nemůže být ani řeči... a čeká se na to až zase ODS a ji příbuzné strany slavně vyhrají ve volbách jak kdysi a sestaví pravicovou vládu...

1.5.2018 v 12:45 | Karma: 5,49 | Přečteno: 55x | Diskuse| Politika

Stanislav Kunc

MVDr. Divoký Kůň CSc.

Důkazům co by měl pochopit pětiletý Jarda nerozumí vysokoškoláci... Inu nezbývá než nevěřícím Tomášům kterým příroda, evoluce a reálný život nic neříká předložit to na co jediné slyší... vědecký experiment...

15.2.2018 v 10:09 | Karma: 7,18 | Přečteno: 202x | Diskuse| Věda

Stanislav Kunc

Jirka to posr.l

Ani nadšeni amatéra-začátečníka nestačí nahradit vědomosti a zkušenosti... "dvakrát měř a jednou řež" či spíše "těžko při učení lehko při aplikaci"... Ale všechno zlé je k něčemu dobré, na chybách "pionýrů" se mohou poučit jiní...

11.2.2018 v 22:19 | Karma: 11,57 | Přečteno: 314x | Diskuse| Věda

Stanislav Kunc

USA náš vzor! Skutečně?

Za oceánem poprvé poklesl průměrný věk a to zejména díky nadužívání halucinogenů... i tam začínaly na legální bázi, až doktoři vytvořily dealerům klientelu ti ji s radostí převzali. . Nyní LSD či lysohlavky čekají Evropu...

8.2.2018 v 18:48 | Karma: 5,11 | Přečteno: 146x | Diskuse| Věda

Stanislav Kunc

Chřipková epidemie vrcholí! Tisíce uhynulých zvířat!

Představte si, ze i v dnešní době se najdou nezodpovědní jedinci co se nenechají očkovat, svoji stravu tepelně nezpracovávaji, končetiny si mýdlem nemyjí ani po "velké" či před jídlem, to žerou ze země, špinavé a pijí z kaluží!

8.2.2018 v 15:57 | Karma: 5,55 | Přečteno: 110x | Diskuse| Věda

Stanislav Kunc

Je prezident i prezidentem zvířat?

V předvolebním boji se politici ohání ochranou životního prostředí a všeho živého zleva zprava ... po volbách už nestojí voliči ani za odpověď... a zdraví "všeho živého" je jim ale navýsost ukradené... včetně prezidentů. ..

7.2.2018 v 10:30 | Karma: 0 | Přečteno: 41x | Diskuse| Věda

Stanislav Kunc

Sisyfos = (dle vyjádření jeho předsedy) "spolek zahrádkářů"

Každá doba má svého don Qiuchota co bláhově věří tomu že házíme-li hrách dostatečně dlouho zeď se nakonec přece jen rozsype.. . A tak jsem se osobně vypravil na zteč s větrným mlýnem jménem Leoš Kyša, předsedou spolku Sisyfos

6.2.2018 v 9:09 | Karma: 4,92 | Přečteno: 128x | Diskuse| Věda

Stanislav Kunc

Otevřený mail redakci Blesku ohledně dezinformací v cause Jiří Pomeje

Laik ok ale proč se žurnalista neptá svých informátorů po DŮKAZECH jejich slov? Proč před někým jen kvůli titulu před jménem sedne na zadek a s otevřenou pusou hltá každé slovo? Chtějte DŮKAZY, DŮKAZY a zase DŮKAZY...

31.12.2017 v 22:32 | Karma: 15,28 | Přečteno: 339x | Diskuse| Věda

Stanislav Kunc

Tak co, MUDrlanti budete už konečně držet hubu ?

Oficiální (pa)vědě se stala nepříjemná nehoda - "řízená sebevražda" Jiřího Pomeje se "zvrhla" v zastavení a ústup rakoviny... inu, rozhodovat se na základě pouhých pojmů a dojmů a nikoliv důkazů se holt nevyplácí...

25.12.2017 v 10:29 | Karma: 16,95 | Přečteno: 450x | Diskuse| Věda

Stanislav Kunc

Jirko, nepos.r to !

Tak nám alternativni rychlokvaška Jiří Pomeje začal léčbu své rakoviny něčím co nazývá Breussovou dietou. Držím mu palce i u noh. Ale jako všude i zde lze bez dostatečného studia, znalostí a zkušeností nasekat spoustu chyb.

26.11.2017 v 10:46 | Karma: 12,06 | Přečteno: 669x | Diskuse| Věda

Stanislav Kunc

Nabízím 50.000 Kč za nalezení kolonky "vyléčení pacienti" v onkologických statistikách

Šanci, že zemřete na rakovinu máte dnes úplně stejnou jako Váš prapradědeček - 1:3 Přitom ale dle vědy doktoři dosahují skoro 100% úspěšnost vyléčení, hmm. Když se umírá stále stejně kampak se nám ti čerchmanti uzdravení schovali?

25.11.2017 v 8:39 | Karma: 11,62 | Přečteno: 323x | Diskuse| Věda

Stanislav Kunc

Nabízím 1.000.000.000 Kč za foto DIVOCE žijícího zvířete kupujícího si kondom

Kam se hrabe Casanova s Messalinou, v přírodě šoustá cihla kámen, až na pár výjimek jeden velkej grupáč... a nemám vědecky ověřeno ale koluje fáma, že VŽDY bez kondomu... jak to, že už dávno nevymřeli na pohlavně přenosné nemoci ?

23.10.2017 v 10:10 | Karma: 6,85 | Přečteno: 237x | Diskuse| Věda

Stanislav Kunc

Nabízím 1.000.000 Kč za foto DIVOCE žijícího zvířete s nudlí u nosu či zubním kazem...

...před realitou přeci nelze zavírat oči donekonečna. Ze stovek tisíc živočišných druhů JEDEN JEDINÝ zná nemoci (+ samozřejmě všichni ostatní co mají tu smůlu, že se dostali do vědomé či nevědomé jeho péče). Pravda (prý) vítězí...

13.10.2017 v 10:00 | Karma: 12,68 | Přečteno: 389x | Diskuse| Věda
  • Počet článků 215
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1856x
pozorovatel (bez patentu na rozum) na cestě kunc.standa@seznam.cz

Nemoc i zdraví hledej ve střevech.

Kam stoupne stát tam 100 let tráva neroste.