Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

V té o logiku ošizené úvaze nepočítáte s jedním jevem: že se totiž lidé rádi stěhují z místa na místo. Tímto ta veselá statistika padá. 

Princip, kterým škodí radon, je alfa-rozpad. Radon rozhodně nezůstává vně vašeho těla, aby tam nějak organizoval záporné ionty kyslíku (ony existují i kladné???) ale ubírá se spolu s nadechnutým vzduchem do plic. Pokud proběhne rozpad tam, je to dost malér, protože eventuálně poškodí tkáň. Bez ohledu na to, že jsem sama přesvědčená, že malé dávky ionizujícího záření neškodí, naopak, aktivují naše obranné mechanismy, které pak často pořeší ještě i různé jiné problémy organismu - pro alfa rozpad uvnitř těla to neplatí. Ten je malérem vždycky.

3 0
možnosti
SK

můžete prosím podpořit nějakou studií (že přirozené množství povrchového radonu způsobuje nějaké zdravotní problémy), horníky z uranových dolů samozřejmě na mysli nemám... ?

0 0
možnosti
JL

Vědci rozdávají bludné balvany, ale sami se mýlí odjakživa, permanentně a budou se mýlit - to jim ale nevadí, říkají, že je to v pořádku, ti druzí se ale podle nich mýlit nesmějí. :-)

1 1
možnosti
TJ

Ona radioaktivita okolí je totiž zdraví prospěšná, žejo..... to je ale blábol.

0 0
možnosti
MP

Přečtěte si prosím ten první odkaz na O. S. E. L. Nikdo nepopírá, že byty s koncentrací radonu ke 200 Bq/m3, jichž jsou u nás 2 - 3 %, jsou zvýšeným rizikem.  Příroda bez přirozeného záření by byla asi zdraví prospěšná jako pití destilované vody.

0 0
možnosti
LR

Vědou nepolíbený chudák

2 0
možnosti
Foto

A o češtině platí totéž.

1 0
možnosti
RC

No vzdycky jsem si rikal, ze je zvlastni, ze jedni z nezdravejsich lidi u nas ziji na Vysocine, ktera je ovsem prirodnim zarenim proslula.

3 0
možnosti
  • Počet článků 215
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1856x
pozorovatel (bez patentu na rozum) na cestě kunc.standa@seznam.cz

Nemoc i zdraví hledej ve střevech.

Kam stoupne stát tam 100 let tráva neroste.