Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Žádný tvor přírody, krom pár lidských zmatenců, dobrovolně nehladoví. Zajíci přinucení hladověním během zimy trávit tuky, chcípají na otravu jedy, které jejich těla do nich uložila, aby se jich zbavila. Lze souhlasit s autorem, že nenajedené tělo si připadá příjemněji, než naprané k prasknutí.

0 0
možnosti
Foto

No, já jsem hladověl zcela dobrovolně a to proto, abych si neotravoval tělo jedy, které mi předepsal lékař. A světe div se, vyléčil jsem se.

0 0
možnosti
Foto

Panebože, kolik těch blábolů ještě napíšeš? :-(

IDnes by měl rubriku věda pořádně pročistit, stala se z ní stoka.

1 0
možnosti

Je vidět, že jste nikdy nedržel dietu ke snížení váhy. Bývá totiž pravidlem, že člověku nejdříve zhubne to, co nechce (tedy ruce a nohy), a panděro, které je hlavním důvodem diety, se drží jako ta pověstná tchyně okraje balkonu. :-)

1 0
možnosti
Foto

Máte na mysli ty diety vypracované na základě nejnovějších vědeckých poznatků? Bingoo! ;-)

0 0
možnosti

Jojo, stačilo zeptat se pár podvodníků, co se dělají zajímaví přednáškami pro prosťáčky - a věda se mohla poučit. ;-D

Je to dost odvážné tvrzení, že "věda se nikdy ničím takovým nezabývala" a že není "jediná studie". :-) Ovšem váš blog se zakládá na ničím neověřených nesmyslech celý, takže co se vlastně divím. 

Jen tak dál, šiřte osvětu. Lidi na tohle v seriozních mediích čekali. ;-)R^

2 0
možnosti

Oni ti vědci jsou hrozní blbci, co? :) Anebo nemorální vyčuránci v žoldu kapitalisty... :D Svatá prostoto...

2 0
možnosti

Jenže Váš přístup k tématu je velmi fundamentální.

Jeden z termodynamických zákonů, tedy zákon o zachování hmoty a energie, platí i u lidského těla. Pohonem lidského těla je chemická energie. Uhlík, který dostaneme do těla v podobě potravy, se v našem těle slučuje s kyslíkem, který vdechujeme plícemi a při této reakci se uvolní energie, která pohání systémy našeho těla. Odpadním produktem této reakce je oxid uhličitý, který z našeho těla odchází opět plícemi. Naše tělo spotřebovává energii i v době, kdy zdánlivě nic neděláme. Pět lidí v průměrném obýváku je schopno nahradit radiátor.

Musíte si uvědomit, že hleny nebo tuk nejsou v lidském těle jen pouhým "balastem", ale mají svou nezastupitelnou funkci. Tělo začne spotřebovávat bílkoviny mnohem dříve než za Vámi uváděné tři až čtyři měsíce. Jsou to pouhé tři týdny. Jak jste přišel na tři až čtyři měsíce? Uvědomujete si, že čtyři měsíce je 120 dnů? Tak dlouhé hladovění rozhodně ohrožuje život. Pokud vím, tak to je asi dvojnásobek nejdéle trvajících hladovek. Navíc různé druhy hladovek jsou velmi podrobně popsány a i nadále na toto téma probíhají výzkumy, takže rozhodně nejde o nějaké "zakazované tajemství".

1 0
možnosti

Měl jste zajít na přednášku pana Morforta. Objížděl ČR s Jaroslavem Duškem, 3 tisíce lidí  si poslechlo jeho zkušenosti s příjmem pránické stravy. Jeho několik let hladovění (jen pije tekutiny) vůbec neohrožuje jeho život. Kde jste k takové informaci přišel, pokud od člověka známého, už jemu moc nevěřte. Ověřte si to.

Pohonem lidského těla že je chemická energie? Takže jsme popelnice, kdy jedním koncem do sebe cpeme hmotu a druhým koncem  z nás jde odpad? A co informace jako energie v nás? 

Ráno, když se hmota vzpírá vstát, tak stačí dodat chemickou energii a rozejdeme se? Přeci jde o kulturu rozumu a vůle, sílu ducha v nás. Více v dílech Břetislava Kafky z Červeného Kostelce. On taky sdělil něco v tom smyslu zákona o zachování energie - mám to uložené jinde, ale mými slovy...naše tělo jako shluk atomů nelze rozpohybovat jinak, než silou duše. Vlastně i kulturista obdařený chemickou energií (Vašimi slovy) se zesype, když jemu manželka sdělí, že se s ním rozvádí. Chemická energie jako pohon zde nefunguje. Takže neplatí "ve zdravém těle zdravý duch", ale je to naopak. Pan Kafka byl ve své době mezinárodně uznávaným parapsychologem, moc dobře věděl, o čem píše.

0 4
možnosti

Mimochodem, kde se ve vás bere ta pýcha, že víte víc než vědci, kteří přírodu už dlouhá léta zkoumají?

1 0
možnosti

Autor asi čerpá ze znalostí a zkušeností druhých, viz příspěvek výše. Věda velmi dlouhá léta přírodu zkoumá, ale stále přináší jen vysvětlení dějů v nich, nikoliv jejich pochopení. V tom je problém. Dodnes nikdo ani nevysvětlil, jak se u některých jedinců vytvořili stigmata na rukou a na nohou. Natož aby dodali podklady k jejich pochopení. Například.

Snad víte, že nyní na světě jsou tisíce lidí, kteří žijí z pránické stravy. Už v roce 1968 v časopise "MY 68" byl článek o jogínovi v Himalájích, který spal denně dvě hodiny. Zbytek času z celého dne tvrdě pracoval. Pan Paseka ve Svratouchu taky spal jen tři hodiny a léta takto žil. Denně pomohl až 300 pacientům. 

Pokud by se jen třetina populace naučila přijímat pránickou stravu, co s těmi sklady a prodejnami potravin? Pan N.Tesla připomínal: "Sledujte elementární druhy energií". Dodávám, že jistě myslel čistých, bezodpadových energií. Zdravého rozumu je nám třeba...R^

0 4
možnosti

Ok. A teď zkuste vysvětlit, kde tělo vezme ty látky, které potřebuje, pokud hladovíte. Energii může získávat postupným odbouráváním tukových zásob, ale potřebuje také stavební látky, protože se tělo neustále obnovuje a stále produkuje odpad. Tělo potřebuje následující:

1) Aminokyseliny pro tvorbu proteinů, což jsou základní stavební kameny veškeré živé hmoty.

2) Sacharidy. To není jenom zdroj energie, ale také důležitý stavební materiál, který je součástí povrchů sliznic, pojivové tkáně, vaziva, chrupavek kloubů, apod. Tělo si neumí syntetizovat sacharidy z lipidů, to umějí jenom rostliny. Umí si je syntetizovat pouze z aminokyselin procesem zvaným glukoneogeneze.

A kde ty aminokyseliny vezme? Nejdostupnějším zdrojem aminokyselin jsou svaly. Snadno totiž regenerují v časech hojnosti. Nespotřebuje všechny svaly, je to celkem pomalý proces, takže vaše bláboly o bezmocně ležících hladovkářích jsou zcela nesmyslné.

Pokud víte o jiném zdroji aminokyselin při hladovění, sem s ním. Píšete o ctění přírody. Ta zná také zákon zachování hmoty a energie. Aminokyseliny vám v těle nemůžou vznikat z ničeho. Tělo si některé z nich umí vyrobit, ale k tomu potřebuje zdroj dusíku - a dusík získává pouze z potravy, do potravního řetězce se využitelný dusík dostává pomocí baktérií přes rostliny.

Jo, a "detoxikace" je další mýtus. Pořád žvaníte o tom, že věda pro něco nemá žádné důkazy, ale zrovna pro nějakou "detoxikaci" důkazy neexistují, je to výmysl "alternativců".

1 0
možnosti

Přihlaste se do cvičení jógy a nechte si vysvětlit jak fungují čakry, apod. Ostatní chemické pochody v těle ponechejte tělu, malému zázraku. Pan Kafka Břetislav řekl, že tělo vyrobí do čtvrt hodiny takové obranné látky, jaké nevyrobí ani tým vědců.

Prof. Kahuda, šéf psychoenergetické laboratoře, a jeho kolegové taky věděli svoje. Nikdo ale neví důvod, proč jejich laboratoř byla v roce 1992 zrušena. V době svobody, uvolnění informací. Místo toho se uvolnily mravy. Ale vše jde napravit, navázat na naše skvělé, vzdělané předky. Používající zdravý rozum...R^

0 2
možnosti
  • Počet článků 215
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1856x
pozorovatel (bez patentu na rozum) na cestě kunc.standa@seznam.cz

Nemoc i zdraví hledej ve střevech.

Kam stoupne stát tam 100 let tráva neroste.