Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zřejmě jste se překlepl a umístil jste svůj článek do rubriky "věda". Pohádky  by bylo vhodnější vložit do vedlejší rubriky "kultura".

1 0
možnosti

Jó, blog, toť poslední zastávka na cestě do Bohnic...

0 0
možnosti

Minerály ve vzduchu? Takže prašné prostředí měst je to nejlepší, co můžeme udělat?

0 0
možnosti

Já pana Kunce vlastně chápu. Zcela zanevřel na lidskou civilizaci, a tudíž propaguje stravování podle toho, jaké měl naposledy Australopithecus, a život nanejvýš tak v hnízdech, jaká stavějí ostatní lidoopi, či možná v chýších, jaké stavějí afričtí domorodci, protože neznají sníh. A nejradši by se odstěhoval někam, kde nejrůznější choroby či další neštěstí skolí většinu příslušníků dané generace, čímž velmi dobře funguje přírodní výběr, ale kde on má svou jistotu, že určitě všechny rány přežije, protože prostě žije tak, jak je "přirozené". Asi by se hodně divil, jak to funguje v reálném světě, v reálné přírodě. Ale to by se musel přestat vědě vysmívat a trochu se vzdělat.

Co se týče jeho článků o bydlení, on má vlastně pravdu, že slabá koncentrace radonu či ozónu může fungovat jako hormeze, i když vyšší koncentrace jsou značně škodlivé. Jenže tím opomíjí, že dneska máme té hormeze dost a dost, protože žijeme ve znečištěném prostředí, kde toho přízemního ozónu vzniká víc než dostatek a máme k dispozici i mnoho dalších škodlivých látek. A dost dobře to nelze změnit, protože to je civilizace. Měl by přestat psát své bezobsažné články, v nichž se pouze naváží do civilizace, a napsat spíše článek, v němž by vysvětlil, jak si představuje alternativu.

Třeba se totiž mýlím a má nějakou konkrétní a proveditelnou představu a ne pár výkřiků a desetkrát překroucených informací, které rád prezentuje.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS