Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Moje řeč ! Vždycky se mi otvírala kudla v kapse, když jsem viděl televizní reklamu na jeden nejmenovaný mléčný nápoj, který zázračně vytvořil okolo dítěte ochrannou bublinu.

My jsme pořád lítali venku, prosmýčili všechna zákoutí, skládky, vylezli na každý strom.Na denním pořádku boule,šrámy, odřeniny..Věčně špinaví, že se občas někdo musel svlékat už na chodbě, nebo(na venkově) před chatou - a hned šup do vany, respektive do potoka.Pro některé dnešní úzkostlivce naprosto rizikový způsob chování, hraničící se smrtí - a nevím o nikom, kdo by z toho měl nějakou újmu na zdraví.

Současná mobilopočítačová generace zná strom leda z učebnice přírodopisu, tak není divu, že jakmile jsou někdy nuceni opustit obydlí, okamžitě chytí první bacil, co letí okolo.Přehnaná hygiena a sterilní prostředí neumožňují organismu vybudovat si patřičnou imunitu.

0 0
možnosti
PB

P17e70t94r 56B13ü17r18g85e58r

21. 11. 2015 15:10

Přečetl jsem si. Pan blogger nám sděluje ve svých příspěvcích asi toto:

vědecká bádání jsou víceméně zbytečná, používejte zdravý rozum.

S  tou druhou částí bych částečně souhlasil.

Proč částečně? Inu - onen "zdravý, selský" nutně selhává tam, kde lidská zkušenost a představivost je za svými možnostmi. Nebudu se pouštět do dlouhých vysvětlování, protože to asi nemá valného smyslu. Uvedu jen jeden příklad: bez aplikací statistických teorií (tak 100 let starých) by nebylo možné dosahovat potřebné kvality v automobilovém a dalším průmyslu. Zdravým rozumem zmetkovitost 64 ppm prostě neuděláte. Jo, a také si pamatuji, že otci jednoho spolužáka, který byl sedlákem, roztrhl jeho býk trochu břicho. Pán dal všechno, co vyhřezlo zpátky a zašil. A umřel na sepsi.

Takže: ano, používejte rozum!

A k tomu prvnímu: pokrok v poznání a ve vědě nejde vždy přímými cestami. Samozřejmostí na každé tvrzení je možnost, resp. nutnost opakování a ověřování experimentů. Není mi moc jasné, co nám dalšího chce autor, jemuž sebevědomí zřejmě nechybí, vlastně říci? Třeba "pánové, přestaňte si hrát a vymýšlejte jen potřebné věci"? Obávám se, že bychom se takto dostali nejvýše ke zlatému věku páry.

0 0
možnosti
SN

:-)  Dávám Vám plně za pravdu ! Kdo žije ve skleníkovém prostředí, toho první bacil zlomí. Vyrostl jsem na statku,(narodil se před II. světovou), abyste byl v obraze. V neděli po mši sv. jsme v létě jezdili plavit a umýt koně do rybníka. Koně plavali, my se drželi hřívy, aby nás to nestáhlo, plavci se drželi koňů za ohony, kobylince jim při vyprazdňování koně, což bylo pravidlem, tekly kolem úst, žádný problém. Po dešti jsme se váleli v blátě vytvořeném směsí kobylinců a kravinců, vypadali jsme jak černoši, pak....hup do vody a byli jsme zase bílí ! Kdo by to dneska z těch alergiků vydržel?  R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 215
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1856x
pozorovatel (bez patentu na rozum) na cestě kunc.standa@seznam.cz

Nemoc i zdraví hledej ve střevech.

Kam stoupne stát tam 100 let tráva neroste.