Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máte vážnou chybu hned na začátku. Agar neslouží jako potrava pro baktérie, nýbrž jako nosič, želé, v němž baktérie rostou. Standardní bakteriální živné bujóny kromě sacharidů (dnes zejména glukózy) obsahují také zdroj dusíku / aminokyselin (např. trypton, kvasničný extrakt, apod.). Agar má tu výhodu, že taje už při nějakých 50 °C. Takže smícháte zdroj energie (cukr), zdroj bílkovin a tekutý agar, nalijete na misku a necháte utuhnout. Baktérie se pak neživí agarem, ale tím ostatním, co se do něj přidá. Navíc, což možná netušíte, jsou schopné si cukr vyrobit i z aminokyselin, takže když jim ho nedáte, porostou vám dál. Čili váš text je zase slátanina.

2 0
možnosti
  • Počet článků 215
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1856x
pozorovatel (bez patentu na rozum) na cestě kunc.standa@seznam.cz

Nemoc i zdraví hledej ve střevech.

Kam stoupne stát tam 100 let tráva neroste.