Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak, Ježíš určitě existoval, ale jinak celkem souhlas.

0 0
možnosti

Jen heslovitě: Ježíš je prokazatelná historická osoba, min. před cca10.000 let bylo velké zvýšení hladiny moří (potopa), nálezy stop dinosaurů lidských jsou z různých končin světa, což řadí neznámou a zaniklou civilizaci až 80 miliónů let zpět. Vědecky nezhodnocené jsou t.z. moudré kameny z Icy, vyplavené náhlou vodou ze staré písečné duny.

Víra má mnoho podob; mně nejvíce zajímá "víra tvá tě uzdraví". Dnes i klasika začíná s tímto pojmem pracovat. Nechci obhajovat Ježíšovo "vstaň a choď", nicméně i nyní jsou záznamy o silných osobnostech, které umí vnutit svou myšlenku okolí (hypnóza?) Byl takový Ježíš?

Při těchto úvahách bonbónek bokem: kam se ztrácí energie myšlenky? Jaká je to vlastně energie? Přenos myšlenky (hlavně mezi dvojčaty byl úředně potvrzen) dokazuje, že nějaká energie působí; tedy jaká?

0 0
možnosti

Civilizace 80milionů let zpět? To máte odkud - nějaké odkazy, nebo publikace máte?

0 0
možnosti

Pláčete sice hezky, ale na špatném hrobě. Jiří Grygar nezastává kreacionismus tzv. mladé Země. Článek je blábol na úrovni ostatních. Vůbec nerozumíte tématu, k němuž se s o to větší jistotou vyjadřujete. Kam se hrabe Brouk Pytlík, to se nedá srovnat!

4 0
možnosti

Ano, dr. Grygar je zvláštní kombinace údajného racionalismu a víry v klasické náboženské čili iracionální resp.archaické mýtické koncepty. Nelze ho brát jako osobnost moc vážně. Pokud skeptici útočí na podvodníky a lidi, kteří ohrožují zdraví lidí - je to v pořádku, ale neměli by se moc přeceňovat. Dokládá to i existence MUDr. Hnízdila, který byl kdysi skeptik a pak přeběhl frontu k psychosomatice či doc. krále, který byl marxistickým materialistou a pak se zblázni a snaží se dokázat, že Bůh existuje.

1 4
možnosti

Pozor, jeho víra nikterak neinterferuje s tím, co dělá ve vědě. A on také nepopírá vědecké poznatky proto, že nejsou v souladu s vírou.

2 0
možnosti

Pane Stando, všechno je jinak, ale má smysl to říkat jen lidem, kteří mají uši, aby slyšeli a rozum, aby ho užívali. Tady je lepší mlčet. Přesto nic ve zlém, věřím, že jednou pochopíte, že 1 + 1 nejsou vždy 2.

1 1
možnosti
Foto

nechápu, proč se, údajně z časových důvodů, nezúčastňujete diskuze pod svými blogy, když jinde se můžete, bez ohledu na čas, vykecávat.

3 0
možnosti
Foto

J80a55k46u55b 55R92o26t46h

26. 1. 2017 9:41

Já jsem rád, že existují lidi, jako jste vy. To se pak vedle vás jeden hned cítí tak nějak vzdělanější a moudřejší, i když mu Pán Bůh moc nenadělil. ;-D;-D;-D

10 0
možnosti

tak zde na blogu publikuje už delší dobu jistý člověk, který je vědecký pracovník v IT a píše naprosto stejné bláboly, že Země je stará 6000 let a člověk žil společně s dinosaury. Bohužel neotvírá diskuzi, asi ví proč.

4 0
možnosti
  • Počet článků 215
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1856x
pozorovatel (bez patentu na rozum) na cestě kunc.standa@seznam.cz

Nemoc i zdraví hledej ve střevech.

Kam stoupne stát tam 100 let tráva neroste.