Samovyléčení nádoru (2/3)

druhých 50% : strava - jak se vyhnout problémům - co je kyselé a co zásadité - ukázka jídelníčku - FAKTOR 2 : posílení schopnosti IS v ničení nádorových buněk - detoxikace ----------------------------------------------------------------------

druhých 50% - strava

Úzce navazuji na  "7 podmínek zdraví... 2/18, 3/18, 4/18, 5/18, 6/18, 7/18 a případně i 8/18. Ale znovu upozorňuji, neřešit druhých 50%, to jest jídlo dokud není úspěšně pořešeno prvních 50%, to jest přístup k ionizovanému vzduchu !! Protože pokud se začne stravou, bude člověk věčně trpět hladem, chutěmi na vařené či dokonce sladkosti, psychickou nepohodou až depresemi a to pak na nějaké léčení se může zapomenout... A naopak - bude-li se prvních 50% poctivě dodržovat budou chutě na nezdravé jídlo sami od sebe od cca. 3.-4.dne tát jak sníh na slunci a to bez jakýchkoliv vnitřních "bojů"...

A pak je to už jednoduché - kyselinotvorná je veškerá tepelně zpracovaná strava, ze syrové jen ořechy. Ale těch jíme málo a nikdo ani netvrdí, že ideální je jídelníček který je zásaditý ze 100% :-) Při precizním dodržování zásad prvních 50% budou den za dnem postupně sami od sebe vypadávat nezdravá jídla (nesmí jít o výsledek nějaké "silné vůle" - to vede leda k jo-jo efektu, prostě na ně nebude chuť)

Strava konkrétně - můj nejčastější jídelníček :

9,00 hod - 2-3 pomeranče(dle velikosti), 1-2 jablka + 8-10 banánů (dle velikosti)

12,30 hod - ad snídaně jen si ty pomeranče a jablka rozmixuju a banány do toho nakrájím na kolečka

15,00 hod -

  • zeleninový salát (většinou - okurek, rajče, ředkvička, mrkev, hlávkový salát)
  • + 2 špetky mořských řas (kvůli jódu, který nemožno zajistit jinak, leda, že by jste 100% stravy měli v bio kvalitě)
  • + zamíchám 1-2 syrové vaječné žloutky (ideálně z bio vajec)
  • + nastrouhám 1,5 hrsti ořechů+semen (vlašský, mandle, makadamiový, slunečnice atd.)  

POZOR !!! - pokud netrháte ořechy přímo před jídlem ze stromu, což je pravda málokdy, ale používáte sušené, je NUTNO (!!!) je již od předchozího večera namočit do vlažné vody !!! Ořechy a semena mají totiž po vyschnutí enzymy zablokovány velmi silnými tzv. inhibitory a trvá několik hodin (v mokru a teple) než dojde k aktivaci enzymů !!! Ořechy+semena dáte do nějakého úzkého vysokého hrnku, zalijete večer tak aby byly zcela zality až do rána (nesmí "vystoupit nad hladinu"), ráno přes noc odpařenou vodu dolijete. Nedáváme vody zbytečně moc aby se do ní nevyluhovalo i to co v nich má zůstat

POZOR !!! hodně ořechů je loupáno za vysokých teplot, jsou tedy "mrtvé" již v tom sáčku v obchodě (což se ale z toho obalu nedozvíte). Pokud vím jediný specializovaný e-shop na opravdu syrové ořechy je http://eshop.lifefood.cz/. Velmi podobné je to i u mořských řas, u výše zmíněné firmy máte jistotu, že byly sušeny do teploty 42 st. C. Abych nebyl nařčen ze skryté reklamy - zmíněný e-shop má v nabídce i například spousty ořechových sušenek a placek - nekupujte je, neprošly sice teplem ale ani nejsou právě máčené, mají enzymy zablokovány inhibitory...

18.00 hod - ad oběd/snídaně

Jím do sytosti. Jakmile se kdykoliv v průběhu dne dostaví chuť na vařenou stravu, je nutno si projít cca. poslední 3 dny, co člověk dělal a kde se pohyboval a zjistí četné prohřešky proti prvním 50%. Stačí napravit a na zdravé syrové stravě prosperuju lehkým tanečním krokem :-) Znovu připomínám - zapomenout na "silnou vůli" či odhodlání, to je k ničemu...málo okysličené a malým množstvím NTM zásobené tělo dlouhodobě neošálíte :-)

 

FAKTOR 2 - posílení schopnosti IS v ničení nádorových buněk

Vyřešením faktoru 1 - dodáním kyslíku a naopak ubráním bezenzymové stravy dojde k obrovské pomoci našemu IS. O co jde - dosavadní strava 3x denně neskutečně namáhala slinivku břišní, vyčerpávala enzymový potenciál na tvorbu trávicích enzymů. A jestliže má tělo potom například k dispozici málo koenzymů (vitamínů, minerálů... - tj. stavebních kamenů pro tvorbu enzymů) tak produkce enzymů trypsínu a chymotrypsínu nutných k samoléčbě nádorů není dostatečná. A IS bez enzymů je jako velká tanková armáda bez střeliva. K čemu taková armáda je, že ?

Menší množství až žádné množství tepelně upravené stravy taky znamená menší až žádné množství zánětů, bakteriálních či virových problémů - tělo prostě přestane bojovat na několika válčištích najednou a může svoje síly naplno opřít do rakoviných buněk.

Detoxikace
Nutně tuto etapu bude doprovázet detoxikace. Po desítky let neměl organismus čas (sotva horko těžko jedno bezenzymové jídlo za 3 hoďky strávil už tu bylo další) a prostředky (enzymy) k tomu aby z těla odstraňoval vzniklé imunokoplexy. A tak je ukládal, ukládal a ukládal všude po těle. A cesta ven nevede nikudy jinudy než, že znovu vstoupí do krevního řečiště a lymfatického systému. 

Nyní čas (enzymové je stráveno za 30 minut s minimální účastí organismu) i prostředky (metabolické enzymy) bude mít a tak zahájí generální úklid. Různé chronické záněty přejdou, aby mohli být doléčeny, do akutní podoby (a ta, na rozdíl od chronické bolí a "ví se o ní"). Doslova všemi tělními otvory poteče ven špína - zvýšený maz v uších, rýma, vykašlávání, průjem, zvýšený tělesný pach, páchnoucí dech. Může začít ne přímo bolet ale takové to "vím o něm, cítím tam něco" - klouby (odstraňování anorganického vápníku), ledviny (odstraňování ledvin.kamínků) a spousty dalších projevů detoxikace jako je například únava. 

Aby neznalý člověk nebyl z tohoto zbytečně vystrašen a stresován je dobré celé léčení provádět za dohledu někoho, kdo se v těchto věcech vyzná a  umí je vysvětlit. Tím dodá potřebnou psychickou podporu a jistotu, že "to, že se cítím tak všelijak je vlastně správně". No, teď když to po sobě čtu, vypadá to hrozivě, zas tak strašný to nebude, jen je dobré o těchto aspektech vědět a počítat s nimi :-)

Samozřejmě - důležité je začít s těmito všemi opatřeními zavčas, dokud není rakovina příliš namnožená. Pak je to složitější.  V ideálním případě je ještě čas nejprve zkusit samovyléčení, protože s IS zničeným operací, ozařováním či chemoterapií to  taky není jednoduché.

Doporučuji udělat pokus. Týden dovolené, k tomu víkend před a po je dohromady 9 dnů. 9 dnů, kdy je  možno naplno zmíněné zásady vyzkoušet a s nově nabytými zkušenostmi se rozhodnout co dál... je to pokus zcela zdarma a zcela bezpečný.

pokračování 3/3

(další informace v knize Sedm podmínek pro zdraví, štíhlou postavu a spokojený život bez jo-jo efektu)

Autor: Stanislav Kunc | neděle 27.5.2012 14:44 | karma článku: 18,33 | přečteno: 2446x
  • Další články autora

Stanislav Kunc

Věda je o přesnosti a důkazech

14.10.2018 v 5:25 | Karma: 7,98

Stanislav Kunc

MVDr. Divoký Kůň CSc.

15.2.2018 v 10:09 | Karma: 7,18

Stanislav Kunc

Jirka to posr.l

11.2.2018 v 22:19 | Karma: 11,57

Stanislav Kunc

USA náš vzor! Skutečně?

8.2.2018 v 18:48 | Karma: 5,11

Stanislav Kunc

Jirko, nepos.r to !

26.11.2017 v 10:46 | Karma: 12,06
  • Počet článků 215
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1856x
pozorovatel (bez patentu na rozum) na cestě kunc.standa@seznam.cz

Nemoc i zdraví hledej ve střevech.

Kam stoupne stát tam 100 let tráva neroste.