Bezuzdné pití šťáv není Breussova dieta !!

Jak je obecně známo, rakovina je "cukrová" nemoc". Rakovinná buňka je doslova "cukrožrout", bez něj neprosperuje a hyne. 

Nejprve trochu historie : teprve před 12.000 lety (z pohledu evoluce "včera") člověk přidal do svého jídleníčku sacharidy (vyšlechtěním obilí z travních semen), podíl sacharidů v jeho stravě pomaloučku polehoučku narůstal.... s tím pomaloučku a polehoučku začal narůstat i výskyt rakoviny.  A to taková pšenice jednozrnka, proso či pohanka jsou ještě relativně "neviňátka" oproti současné moderní pšenici ale i ostatním přešlechtěným obilovinám. Jenže u obilí nezůstalo, jak šel čas člověk "vylepšoval" "nedokonalou" přírodu dál... vyšlechtil další sacharidové bomby - luštěniny. Ovoce - stačí mrknout na lesní jahůdky a ty co máte na zahradě ("větší než obvykle" :- ) ) a je vidět ten rozdíl, šlechtění za účelem zvětšení plodu a zvýšení podílu cukru. A blížíme se do finále - cca. před 150-200 lety přechod od relativně zdravého medu k extrahovanému cukru z cukrové třtiny či řepy, to už je předzvěst fatální situace. V poslední době stačilo přidat málo fyzického pohybu (který by aspoň něco toho cukru spálil) a lze se pak diviti dnešní situaci ?

Vyléčení z rakoviny je relativně jednoduché - stačí rakovinným buňkám odepřít cukr a imunitní systém (samozřejmě není-li předtím totálně zlikvidovaný chemoterapií a ozařováním) již vše vyřeší sám.

Nejlépe se tento stav navodí hladovkou, tedy nepřijímáním jakékoliv potravy po delší čas (21-40 dnů), viz příběh pana Rostislava Zabloudila (mimochodem otce majitele známé Cestovní kanceláře Zabloudil) - více info kupříkladu zde www.rostazabloudil.cz, pan Zabloudil kupříkladu každoročně organizuje i týdenní "školení" jak se správně postit.

Anebo se může hladovka modifikovat omezeným příjmem sacharidů ve formě zeleninových šťáv, tedy tzv. Breussovou dietou, viz příběhy těchto úspěšně vyléčených pacientů - pan Dvořák a pan Čermák

OBROVSKÉ NEPOCHOPENÍ

A nyní k podstatě tohoto článku - z informací od těchto lidí i jinde na netu jsem došel k závěru, že právě Breussovu dietu si příliš často lidé špatně vysvětlují a poté tedy i špatně aplikují. A diví se, že "nezabrala". 

Rakovinu nevyléčí ty zeleninové šťávy (tedy přístup "čím víc tím líp" je neúčinný), pes je zakopaný někde jinde. Tělo při nulovém příjmu sacharidů (hladovka) se přepne do tzv. acidoketózy, při omezeném příjmu sacharidů (Breussova dieta) do tzv. ketózy, v obou případech přechází ze sacharidového metabolismu na tukový (akceptuje tuky jako primární zdroj energie - tedy na typ metabolismu jaký provozovalo 2,5 milionu let až do toho v úvodu zmiňovaného "vylepšování" přírody člověkem). V obou případech dojde k mírnému okyselení vnitřního prostředí organismu, díky kterému dochází k autolýze nádorů. No a těch sacharidů musí být maximálně do 50 gr. / den, jinak k tomuto jevu nedojde !!

Hladovka s příjmem sacharidů nad 50 gramů denně NEMÁ NIC SPOLEČNÉHO s Breussovou dietou a nelze ji takto nazývat ! 

Dokonce i lidé s velmi osobní zkušeností s Breussem nepochopili její podstatu - pan Zabloudil nejprve držel 40 denní hladovku s pitím výhradně destilované vody (to je o.k.), po krátké pauze něco co i on ve své knize nazývá Breusovou hladovkou. Jenže on konzumoval nejen hodně zeleninové ale dokonce i ovocné šťávy, tedy hrubě překročil limit 50 gramů sacharidů na den ! Přitom ve své knize opakovaně uvádí "držel jsem se strikně diety pana Breusse". I pan Čermák dodnes popíjí tyto šťávy s vírou, že "ho uchrání od recidivy". Z toho je vidět ten zmatek v pojmech, příčinách a souvislostech...

Pan Breuss předepisuje spotřebu MAX. 2,5-3 dl. ZELENINOVÉ šťávy denně !! "Čím víc tím líp" je nejen neúčinné ale přímo kontraproduktivní !! Pak je jednoduché poukazovat na neúčinnost Breussovy diety která žádnou Breusovou dietou NIKDY NEBYLA  přednáška profesora MUDr. Oskara Andrýska, DrSc, primáře Nemocnice následné péče Měšice ze září 2006 (31 min, 42 s)

Otázkou pro každého je zda se po vyléčení z nemoci opět vrátit k sacharidové stravě (dnešní běžná) nebo na "ochranném" tukovém metabolismu zůstat i nadále. Mně osobně vysokotučná nízkosacharidová strava dostala z velmi těžkého psychického onemocnění, sama medicína (včetně ČR) je používá k léčení dětské epilepsie, ze světa jsou i poznatky o vyléčení rakoviny, Alzheimera, Parkinsona, autismu atd.

Autor: Stanislav Kunc | čtvrtek 3.7.2014 11:18 | karma článku: 31,44 | přečteno: 10751x
  • Další články autora

Stanislav Kunc

Věda je o přesnosti a důkazech

14.10.2018 v 5:25 | Karma: 7,98

Stanislav Kunc

MVDr. Divoký Kůň CSc.

15.2.2018 v 10:09 | Karma: 7,18

Stanislav Kunc

Jirka to posr.l

11.2.2018 v 22:19 | Karma: 11,57

Stanislav Kunc

USA náš vzor! Skutečně?

8.2.2018 v 18:48 | Karma: 5,11

Stanislav Kunc

Jirko, nepos.r to !

26.11.2017 v 10:46 | Karma: 12,06
  • Počet článků 215
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1856x
pozorovatel (bez patentu na rozum) na cestě kunc.standa@seznam.cz

Nemoc i zdraví hledej ve střevech.

Kam stoupne stát tam 100 let tráva neroste.