Diskuse

Ježíš, Bible a Všemohoucí - 5 miliardám lidí jsou šumafuk

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

JAk tak koukám, zdá se mi, že za kvalifikaci k zasvěcené diskusi na jakékoli téma ohledně víry považují mnozí fakt, že vzadu mezi půlkama objevili dírku :-)

1 0
možnosti
Foto

To se stává, ale diskusi by daleko více prospělo, kdyby se do ní vyjádřil třeba někdo, kdo ji tam nemá. Máte něco k věci, nebo jen tu dírku?

1 0
možnosti

Nevím, já bych pisatele zase tak neodsuzoval. Ve vztahu k Bohu není důležité vzdělání a pravopisné chyby, ale dobré, otevřené srdce, a to se mi zdá, že pisateli nechybí. Potíž je v tom, že se ptá legitimně, ale špatně. Boha nelze racionálně uchopit, jako chápeme např. přírodní vědy. Nadneseně řečeno: nelze se zde např. ptát, jak dlouho trvá litr mléka, kolik hodin. - Sv. Tomáš Akvinský sice uvádí 5 důkazů Boží existence (např. že nic se nedá do pohybu samo, ani vesmír, tím pádem musí existovat nějaký první hybatel), ale protože skutečná víra (ne její parodie, které vedou k podřezávání krů a jiným zhůvěřilostem) je věcí osobního vztahu k Bohu (stejného, či podobného, jaký mám např. k otci,matce, milované ženě, dětem), myslím, že tyto argumenty stejně nikoho k víře nepřivedou (spíše asi upevní ty, kdo už věří); moc autorovi přeji, aby k Pánu Bohu nakonec přišel. To, že se takto naléhavě táže, svědčí o tom, že mu Pán - jako těm 5 miliardám lidí (i když i o této číslovce bych pochyboval ;-) ) - šum a fuk není. Hodně Božího požehnání a dobrých lidí na cestě vašeho hledání, milý příteli.

1 0
možnosti

Rikate to presne jak ja to citim, pane Tomane. Otevrene srdce je nutne pri vyznani SVEHO Boha. Vsak pridanim sveho mozku, tedy sveho mysleni, znalosti, muze to vyznani (presvedceni) hodne nabourat.

Protoze stoji: "Faith is belief without evidence" (vyznani je uverit bez evidence) !!!!!!

0 0
možnosti

P63a90v32e34l 72V81é10b81r

29. 1. 2017 12:15

No, měl bych pro vás nějaký ten důkaz, bohužel však pouze vašich chabých znalostí češtiny. Ony totiž ty gorily umíraly, popř. neumíraly, nikoliv umírali, nebo neumírali, jak zatvrzele píšete. Ona je to TA gorila (rod ženský).

Takovou hloupou gramatickou chybou jenom zbytečně sám sebe zesměšňujete.

3 1
možnosti
Foto

To není gramatická chyba. Víte proč?

0 0
možnosti

Nejlepší je, když tyhle bláboly píše nevzdělaný ateista.

1 0
možnosti

Jo a ještě jedno - asi dvěma miliardám lidí to šumafuk není. A to je sakra síla.

1 0
možnosti